[ Inici / Actualitat ]

Actualitat

La Generalitat anuncia acord en Parc Sagunt02/08/2016

La Generalitat anuncia un acord que permetrà convertir Parc Sagunt en un projecte "viable i de futur".

- Parc Empresarial Sagunt i València Plataforma Intermodal han signat aquest dimarts una novació del contracte vigent de compravenda flexibilitzant els pagaments i un protocol d'intencions per a iniciar els tràmits i poder realitzar la permuta.

 

- Puig destaca que "es posa fi a anys de paràlisis, que han frenat l'expansió i desenvolupament d'aquest parc empresarial"

   

 

El President de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat pel conseller d'Economia, Rafa Climent, ha anunciat la signatura d'un acord entre Parc Empresarial Sagunt i València Plataforma Intermodal (VPI) que permetrà fer de Parc Sagunt un projecte "viable i de futur".


Parc Empresarial Sagunt, participat al 50% per la Generalitat i al 50% per l'Estat, i València Plataforma Intermodal han signat aquest dimarts una novació del contracte vigent de compravenda flexibilitzant els pagaments i un protocol d'intencions per a iniciar els tràmits i poder realitzar la permuta.


"Hui s'ha aconseguit un fet històric per al desenvolupament econòmic i social per a la nostra Comunitat; després d'anys de bloqueig hem aconseguit fer de Parc Sagunt un projecte viable i de futur", ha indicat el cap del Consell, que ha explicat que el Consell d'Administració de Parc Sagunt ha donat est el primer pas per a poder finalitzar les obres "del que està cridat a ser el millor parc logístic del mediterrani".


Aquest Consell va aprovar divendres passat una modificació del contracte signat amb València Plataforma Intermodal que permetrà reprendre unes obres per a finalitzar el parc logístic empresarial i que duraran, aproximadament, 15 mesos.


Així mateix, s'ha signat un acord d'intencions amb VPI per, quan es complisca amb tots els requisits legals i administratius, procedir a la permuta de la parcel·la que el Port havia adquirit. D'aquesta manera, el Port de València obtindrà una parcel·la "millor situada, connectada i amb més superfície", tal com ha indicat Puig.


El President ha agraït l'esforç realitzat en aquest procés per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dirigida pel conseller Rafa Climent. Així mateix, també ha destacat la participació de les conselleries d'Hisenda i Model Econòmic i Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i de l'Ajuntament de Sagunt.


El President Ximo Puig, ha subratllat que "es posa fi a anys de paràlisis que han frenat l'expansió i desenvolupament d'aquest parc empresarial que és fonamental per al desenvolupament econòmic de la nostra Comunitat".


En el mateix sentit s'ha pronunciat Climent, qui ha manifestat: "És fonamental per a la generació d'ocupació i de noves oportunitats"


"Parc Sagunt té potencial per a aconseguir ser un dels millors parcs logístics europeus", ha assegurat Puig, per a afegir que la seua situació geoestratégica, en el centre del mediterrani i al costat de vies de comunicació que li connecten amb tota Europa, "fa d'aquesta infraestructura un espai industrial i logístic de primer nivell internacional".


Així mateix, posa de manifest l'important esforç que ha estat realitzant la Conselleria d'Economia Sostenible i IVACE Parcs Empresarials durant els últims mesos. "La Conselleria d'Economia Sostenible ha estat al costat d'aquest important projecte empresarial, mostrant el seu compromís i sensibilitat amb la Comunitat, amb els valencians i amb la comarca del Camp de Morvedre", ha indicat el conseller d'Economia.


"Aquesta operació que hui s'ha signat ens va a permetre fer front a la difícil situació en la qual es trobava la societat i amb la qual podrem fer front a les obligacions pendents per a l'engegada i la finalització de les obres d'urbanització i contribuir d'aquesta manera al desenvolupament de la societat", ha precisat Climent.


Per tant, aquesta operació és el primer pas per a poder desbloquejar l'actual situació legal i jurídica de la societat i permetrà la finalització de les obres d'urbanització.


Parc Sagunt S.L.


El Parc Empresarial Parc Sagunt I està promogut per la societat Parc Empresarial de Sagunt, S. L. (PES) que està formada al 50% per Estat (SEPI), a través de SEPIDES, i amb la Generalitat, a través de IVACE Parques Empresariales.


Compta amb una superfície d'actuació de 3.033.646 metres quadrats nets. D'aquesta, ja s'ha comercialitzat el 30% i queden un total de 23 parcel·les disponibles per a ús industrial, logístic i terciari.